Esztergom - Visegrád Dunakanyar túra

Az egyik legcsodálatosabb Duna szakaszra invitálunk benneteket! Pilisi és Börzsönyi hegyek közti Dunakanyar túrára, rengeteg látványossággal.

Ezen túrán nyugodtan részt vehetsz abszolút kezdőként is. Megtanítunk a felszerelés használatára, folyó dinamikájára, és komolyabb erőkifejtés nélkül haladunk lefelé, ahol utunkat segíti maga a sodrás is!
A Dunakanyar túra egy csodálatos barangolás a Börzsöny és Pilis impozáns hegyei látványosságai között. Jobbról a Pilisi hegyek, balról a Börzsöny emelkedik fölénk. 

Túra látványosságai az Esztergomi bazilika, Pilismaróti hajótemető, Visegrádi vár.

Utunkat Esztergom felett kezdjük és Visegrádnál fejezzük be, és a Fellegvár szuper látványával. Hajó tisztítás, és elpakolás után érzékeny búcsú egy kellemes nap végeztével.
Szerintünk kihagyhatatlan aktív élmény:)! Várunk szeretettel!

Időpontok:
2022.05. 13
és csoportos igény esetén bármikor csak kérj ajánlatot:)!

Jelentkezni, bővebb információk elérhetőségeinken keresztül:
Ballai Tamás
tballai30@gmail.com
06207779799

HELYSZÍN

Magyarország, Esztergom

FOLYÓ

DUNA

A FOLYÓ NEHÉZSÉGI SZINTJE

síkvíz

TÁVOLSÁG BUDAPEST-TŐL

45km

A HÉTVÉGI PROGRAM ÁRA

13.900 Ft

Bővebben a Dunakanyarról

A magyarországi Duna folyása mentén fekszik egy varázslatos szépségű hely, a Dunakanyar. A folyónak ez a Budapesttől északra fekvő, magával ragadó szakasza híres lenyűgöző tájairól, gazdag történelméről és kulturális kincseiről.

A Dunakanyar a nevét arról a látványos fordulóról kapta, amelyet a Duna ebben a régióban tesz, és amely festői ívet alkot, amelyet dombok, zöldellő erdők és bájos városok vesznek körül.

A Dunakanyar egyik nevezetes városa Visegrád, egy magával ragadó középkori város, amely különleges helyet foglal el a magyar történelemben. A dombtetőt az ikonikus visegrádi vár uralja, amely a 13. századból származik. Uralkodó helyzetéből a várból panorámás kilátás nyílik a kanyargó folyóra és a buja tájaira.

A Dunakanyar mentén továbbhaladva Esztergom városával találkozunk, amely Magyarország szellemi és kulturális szíveként ismert. Ez a történelmi város büszkélkedhet a grandiózus esztergomi bazilikával, amely Magyarország legnagyobb temploma és jelentős zarándokhely. A bazilika fenséges, bonyolult részletekkel és magasba törő kupolákkal díszített építészete a város gazdag vallási örökségéről tanúskodik.

Lejjebb a folyón Szentendre bájos városa várja a látogatókat vibráló légkörével és művészi hangulatával. A „művészek faluja” néven ismert Szentendre macskaköves utcáival, színes házaival és számos művészeti galériájával ejti rabul a látogatókat.

A Dunakanyar magával ragadó utazást kínál Magyarország természeti és kulturális kincsei között. Akár a várak bástyáiról csodáljuk meg a panorámát, akár évszázados templomokat fedezünk fel, akár elmerülünk egy bájos város művészi szellemében, a Dunakanyar egy emlékezetes kalandra hívja az utazókat, amely tele van szépséggel, történelemmel és a hatalmas Duna örökké tartó vonzerejével.

Foglalj most

Kalandra fel!

CSatlakozz

aktív kikapcsolódás

Csatlakozz közösségünkhöz és kapcsolódj ki velünk aktívan. Élményekben nem lesz hiány.