Korzika találkozás a természet sokszínűségével, vadságával

Egy misztikum övezi, miért kalandoznak messzi tájakról a vadv szerelmesei, magashegyi túrázók, TENGERI KAJAKOSOK és lakóautós "csavargók" erre a hihetetlen szépségű szigetre, mely az alpok tengerből kiemelkedő folytatása

Korzika az Alpok vonulatának tengerből kiemelkedő folytatása, melyre folyamatosan változó természet, ódon falvak, csodálatos homokos-sziklás tengerpartok, titkos öblök (hihetetlen verziókat fogunk felvonultatni), hatalmas égig érő sziklás hegyek (GR20 embert próbáló túraútvonal – 20 2000m feletti hegyeket hivatott jelölni), őrületes szerpentinek (Korzika rally), különleges helyi ételek, tapintható korzikai nemzeti nacionalizmus, nyüzsgő tengerparti városok jellemzik leginkább.

A bő egyhetes „csavargáson” bemutatjuk, miért kalandoznak messzi tájakról a vadvíz szerelmesei, magashegyi túrázók lakóautós „figurák”, tengeri kajakosok, erre a hihetetlen szépségű szigetre.

 

Korzika adottságai felülmúlhatatlanok ahhoz hogy egy hihetetlen kalandban vegyél részt velünk!

Időpont 2024.05.17.-23.

Korzika tengeri kajak

Amennyiben szeretnéd mindezt átélni, jelentkezz és bemutatjuk Korzika legtöbb rejtett zugát tengerszinttől a 2000-es hegyeken át részese lesz mindennek, ami Korzika. Elsődleges cél, hogy tengeri kajakokkal minél több páratlan természeti csodát lássatok a tenger felől, azonban 2-3 alkalommal bakancsot is húzunk és felfedezünk 1-1 különleges túraútvonalat. De lesz bőven nevezetes városnézés is, mint Corte, Ajaccio, Bonifacio, Bastia. A programok közti utazások látvány faktora non plus ultra, de kanyar is lesz bőven…

Ha felkeltettük az érdeklődésed, olvass tovább, nézd meg a képeket is, és ne felejts el jelentkezni!

Program tervezet:

0. nap Budapest – Livorno vagy Genova – utazás Korzika felé
Utazás: indulás esti órákban autóbusszal Budapestről, M7-es autópályán hagyjuk el Budapestet, majd végig autópályán jutunk el Livorno vagy Genova kikötőjébe (attól függően honnan indul a kora reggeli komp). Hajózás: kora reggel indulunk egy több emeletes komphajóval Livornóból vagy Genovából Korzika felé. A komp utat a hajó pihenő helyiségeiben, a bárban vagy a fedélzeten töltjük. Célszerű magunkkal hozni egy hálózsákot, hogy elnyújtózhassunk (hajón igény esetén bérelhető alvó kabin is)

1. nap Bastia – Corte – tengerparti bázis
Utazás: a déli órákban érkezünk Korzika szigetére, ahol Bastia városában kötünk ki. A szigetet átszelő hegyi utakon haladunk első tengerparti bázisunk felé, azonban útközben felkeressük Corte-t, Korzika egykori fővárosát. A város hatalmas hegyekkel körbezárt városka, ahol felfedezzük az óváros rejtett utcáit, a Citadellát, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk. Városnézést követően folytatjuk utunkat és felkeressük a nyugati partvidéken elhelyezkedő szállásunkat. melyet XVII. században alapítottak görög bevándorlók.

2. – 3. – 4. napokat csillag túrázva, tengeri kajakokba pattanva fedezzük fel Korzika tagolt, néhol hatalmas sziklafalakkal határolt nyugati partvidékének legkülönlegesebb öbleit, barlangjait, fölénk magasodó ámulatba ejtő vörös sziklafalait (a vörös 50 árnyalata), őrtornyait. (Korzika több évszázadon keresztül állt genovai fennhatóság alatt; akkoriban az egész szigetet körbevették az őrtornyok. Ezekre az időkre emlékeztet a még ma is álló, mintegy 60 őrtorony). Az egyes napokon 14-16 km körüli távolságot teszünk majd meg, folyadékot és elemózsiát mindenképpen vinnünk kell magunkkal, melyet barlangok mélyén, vagy varázslatos öblökben fogyaszthatjuk el. Ki/beszálló pontokon lehetőségünk lesz bárokat, éttermeket felkeresni.

5. nap Megpihentetjük kajakozásban elgyűrt izmainkat, és egy igazi csavargós kirándulós nappal átmozgatjuk magunkat. Délelőtti órákban felkerekedünk és ellátogatunk Korzika nyugati partvidékének néhány lenyűgöző helyszínére. első úti célunk Les Calanches sziklavidéke lesz, amely az UNESCO Világörökség része, hihetetlen vörös sziklái megannyi alakot öltenek és a háttérben húzódó Ligur-tengerrel páratlan tájképet alkotnak. Következő állomásunk Porto kisvárosa, ami szintén UNESCO Világörökség része. Kis városlátogatással (genovai őrtorony), strandolással töltődünk, megebédelünk Porto egyik éttermében. Délutáni órákban hazafelé vesszük az irányt, ismét áthaladunk a Les Calanches sziklái között vezető látványos úton, de utunkat megszakítjuk és megcélozzuk a tenger fölé magasodó, 331 méteres Capo Rosso félsziget csúcsát. A csúcsra egyetlen ösvény kanyarog fel. Felérkezve csodálatos panoráma tárul elénk, elidőzve az őrtorony árnyékában élvezzük a látványt, majd naplementében visszaereszkedünk a parkolóba és visszautazunk a szállásunkra. Táv: 9 km, szint: fel 600 m, le 600 m, a túra nehézsége.

6. nap Sanguinares-szigetek: Reggeli órákban indulás Ajaccio közelébe, ahol egy bárokkal tűzdelt homokos strandon alapozhatjuk meg a mai tengeri túraútvonalunkat. Célunk a Sanguinares-szigetek, ahová a part mentén evezve, majd két kisebb szigetet megkerülve jutunk el. Itt felkapaszkodunk és körbe tekintünk a Grande Sanguinare szigeten csúcsán lévő világítótoronyból, majd eszünk iszunk pancsolunk pihenés képen. Amikor feltöltöttük energia raktárainkat ismét lapátolunk tovább szűk átjárókon, változatos sziklaüregek mentén, így megkerülve a Grande Sanguinare szigetet, végezetül célba vesszük az kiinduló pontunkat. Evezést követően bevesszük Korzika legnagyobb városát Ajaccio-t. A város neve ismert lehet a történelem órákról, hiszen itt született a francia császár, Bonaparte Napoleon. Szabadprogram keretében bebarangolhatjuk a hangulatos belvárost, csodálhatjuk a naplementét a Fellegvár mólóján. Miután kellemes elfáradunk a napi élménygyűjtésben, visszautazunk a szállásunkra, ami már a késő esti órákban lesz.

7. nap reggelén összepakoljuk bőröndjeinket elhagyjuk eddigi szállásunk, és legkésőbb 9:30 környékén útnak eredünk. Target Korzika legdélebbi csücske Bonifacio, mely jó 3 órás utazás hegyeken, völgyeken át! Szállásunk is ebben a sziklaszirtre épült városkában lesz. Tervek szerint délután lehetőségünk lesz evezni a hihetetlenül fehér hatalmas alámosott sziklafalak tövében, kristálytiszta sekély vízben. A szirtre épült Bonifacio olyan mintha bármikor alázuhanna, pedig már évszázadok óta tartja magát az olykor zord időjárással szemben. Esti órákban vacsorázhatunk bármely hangulatos éttermében a szállásunk közelében, sétálva felfedezhetjük ezt a káprázatos szegletét Korzikának. Akár csak a többi nap ez is számtalan csillámporos élménnyel lesz fűszerezve.

8. nap Haut Asco jöjjön, aminek jönni-e kell a kalandtúra vége, de nem akármilyen módon. Ha lesz bennünk kitartás, Korzika legmagasabb pontjáról próbálunk „da l’altra parte”-t (korzikai nyelven a viszont látásra) üvölteni a nagyvilágba elköszönve a Korzikai kalandoktól. Megpróbálunk időben indulni Bonifacio-ból és kellemes déli órákban érkezni Haut Asco 1400 méteren lévő hegyi állomására. A hegyre vezető út szerintünk a sziget legesleges legleirhatatlanabb szépségű völgye. Lepakolás, utolsó szálláshelyünk elfoglalása, majd indul az végső kaland. Túra Korzika legmagasabb pontja felé Monte Cinto 2.700m. Nagy valószínűséggel nem tesszük meg a teljes távot, de lehetőségünk lesz a lehető legmagasabb pontról a távolba nézni, és eltűnni saját gondolatainkban. Esti órákban vacsora a szálláson, koccintások a remélhetőleg probléma mentes kalandhétre, elköszönünk a korzika láthatatlan vigyázó kezeitől, melyek végig kísérték utunkat.

9. nap Asco – Bastia – utazás Olaszország felé Utazás: korán reggel összepakolunk (6:00), fél 7-ig elhagyjuk a szállásunkat, és legurulunk Bastiába, ahonnan a komp indul haza 8:30-kor. A hajó utat pihenő helyiségeiben, a bárban vagy a fedélzeten töltjük, kikötés után tűz Magyarország.

HELYSZÍN

Korzika

Tenger

ADRIAI TENGER, SKADAR TÓ

ATENGER NEHÉZSÉGI SZINTJE

WW I

TÁVOLSÁG BUDAPEST-TŐL

1050 km

A HÉTVÉGI PROGRAM ÁRA

389 EUR

AZ ÁR TARTALMAZZA

 • Teljes felszerelés a program időtartama alatt (hajó, lapát, mellény, vízhatlan zsákok)
 • Túravezetés az összes túrán,
 • Felszerelések helyi transzfereit
 • 9 nap helyetti rövidített programot, időjárási viszonyoknak megfelelően

 

AZ ÁR Nem TARTALMAZZA
 • Szállás 3* tengerpart közeli apartman ház 6 éjszaka önellátással, 2 éjszaka szállodákban, helyi adóval (~379 EUR)
 • utazás (kisbusz, telekocsirendszer)

Önköltséges FAKULTATÍV PROGRAM

 • Bonifacio night life
 • Corte, Ajaccio Óváros barangolás

GYIK - TENGERI KAJAK

A Salza Rafting mindig is nagy figyelmet fordított a túrák biztonsági elemére! Mindegyik túravezetőnk rendelkezik a szükséges vizsgák valamelyikével. Jellemzően az International Rafting Federation (IRF) vizsgával, hiszen ezen szervezet vizsgarendszerével és követelmény szintjét világszinten elismerik.
Túráinkon mindig a létszámnak megfelelő túravezető létszám áll rendelkezésre, mely segédtúravezetőkkel, és parti segítséggel van kiegészítve!
Alap filozófia túráinkon, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságba érezze magát mind felszerelések, mind emberi oldalról! Azon dolgozunk, hogy a lehető legnagyobb WOW élménnyel távozzatok túráinkról:)!

 • teljes felszerelés a tengeri kajak túrákhoz
  • 2 fős tengeri kajakok, tároló rekeszekkel
  • Lapát
  • Beülő takaró (spízdeck)
  • Mentőmellény
  • Hajónként egy 20 literes vízhatlan zsák (személyes felszereléseknek: váltó ruci, pénztárca, telefon, energia pótló)
 • felszerelések transzferét a beszálló helyre, és onnan vissza a bázisra

Öltözet

 • Short, rövid, és hosszú újjú testhez feszülős UV öltözet leégés ellen
 • Fürdőruha
 • Vizi cipő, vagy bokát is tartó vízi papucs
 • Széldzseki
 • Baseball sapka (víz ne csöpögjön a szemedhez folyamatosan, véd az erős napsütéstől)
 • Napszemüveg
 • Törölköző átöltözéshez
  Napvédelem elleni krém, spray

Egyéb

 • Energia pótló szendvics, csokika, ital (egyénre szabott mennyiségben)
 • Búvár uszony és maszk

Túra, strand és kempingfelszerelés (ha nomád túrára megyünk, ennek tényét a túra kiírása tartalmazza):

 • Derékalj: polifoam vagy felfújódó matrac alváshoz, strandoláshoz
 • Hálózsák: kisméretű, vékony nyári hálózsák
 • Sátor: kisméretű, könnyű, csak eső ellen kell védenie
 • Fejlámpa vagy kézilámpa: hozzá elem vagy akkumulátor
 • Evőeszközök
 • Gázmelegítő, gázpalack, öngyújtó
 • Edény étel elkészítéséhez
 • Konzerv, zacskós leves, egyéb tartós élelmiszer
 • Vékony kötél, zsinór, heveder: csomagok rögzítéséhez, ruha szárításához
 • Vízhatlan zsák: kisméretű, pénz, stb. tárolására, nagyméretű minden egyéb felszerelés, ruha tárolására
 • Szemetes zsák: szemetet összegyűjteni és vízhatlan csomagolás céljából
 • jellemzően hosszú hétvégi túrák vannak, így első nap szállás elfoglalás, aklimatizáció
 • szombaton találkozó bázisunkon 8:30-45 között (Alkhol, és Drog mentes állapotban!), általában egy helyen lakunk, ha nem informácoót kapsz, hogy találsz meg minket
 • 9-kor pattanás a kocsikban, miután mindenki megérkezett, és irány a part, Kajakozásra fel:)
 • Felszerelések kiosztása (hajók, lapát, spízdeck, mentő mellény, vízhatlan zsák)
 • Balesetvédelmi eligazítás (~15-20 perc)
 • Hajók beállítása, bepakolás
 • Kajakozás átlag napi 15-20km, kényelmesen nem rohanós tempóban (ha vannak gyorsabbak, ne zavarjon, saját tempódat kell adni. Mindig mindenkit bevárunk szakaszonként, a túravezetők többször megkérdezik, hogy minden rendben van-e felszerelés, fáradtság, stb. Te is jelezheted, ha van valami észrevételed, kezeljük:)!), így lehet élvezni a természet szépségét, lehet ismerkedni szomszédos hajók legénységével, fotózni. A túra során többszőr megállunk energia pótlás, nyújtozkodás, relax végett :)!
 • Kiszállónál örömködés, hajók vissza pakolása a futóra, visszautazás a bázisra (Mellény, spizdeck marad nálatok a teljes program végéig)
 • Hétvégi program során egy alkalommal közös vacsora, italozás (fizetése önköltségi alapon)
 • szállás ajánlás (tengeri kajak túrákon jellemzően egy helyen alszunk, ha nem egy napos túráról van szó)
 • helyszínre utazás: Segítünk uti társakat keresni, hogy nehogy itthon maradj, ha egyedül is vállalkozol a nagy élményre:)!

Foglalj most

Kalandra fel!

CSatlakozz

aktív kikapcsolódás

Csatlakozz közösségünkhöz és kapcsolódj ki velünk aktívan. Élményekben nem lesz hiány.