Canyoning
a sziklafalakkal körbezárt valóság, csak Te és a szurdok meghamisíthatatlan története

Meredek hegyoldalakban a víz utat vág magának különböző kőzeteken, talajrétegeken keresztül, több ezer éves folyamat, aminek a végeredménye egy változó méretű vízesésekkel, kőbe zárt medencékkel, barlangokkal, csúszdákhoz hasonló mélyedésekkel tarkított út.

 

Ebben a patakmederben a lejutás a canyoning, ami találkozás a természettel, a víz erejének, kitartó munkájának a felfedezésével és nem utolsó sorban önmagad korlátainak megismerésével. Hogy mennyire izgalmas, az rajtad áll, választhatsz a 2-3 m-től a 8-12 méter magas és meredek csúszdák, vízeséseken való leugrások, barlangokon való átkelések között. 

A túrához kötelező viselet a neoprén ruha, cipő, mentőmellény és bukósisak és nem utolsó sorban egy vezető, aki jól ismeri a terepet.

Túráról rövid információ:

 • időtartam ~4-5óra
 • kanyonban töltött idő 2-3 óra
 • előképzettség nem szükséges
 • szükséges úszástudás, nehezebb terepen túrázási képesség
 • transzfer saját gépkocsi
 • legyen nálad fürdőruha, törölköző 

Canyoning túra helyszínek:

 • Canyoning Ausztria, 3 különféle kanyon. 3 nehézségi fokozat  (Salza túrával összeköthető)
 • Canyoning Szlovénia, Susec kanyon (Soca túrával összekethető), választható extra canyoning túra is
 • Canyoning Ausztria,
 • Mauthner Klamm (Gail túrával összeköthető)

AZ ÁR TARTALMAZZA

 • teljes felszerelés
 • túravezetés
 • képzett túravezető
 • felkészítő oktatás

HELYSZÍN

Ausztria, Szlovénia

A HÉTVÉGI PROGRAM ÁRA

69 EUR Szlovénia
75 EUR Ausztria level I
85 EUR Ausztria level II

Érdekességek a canyoningról

A kezdők számára a canyoning izgalmas és érdekes kaland lehet. Fontos, hogy tapasztalt vezetők vagy oktatók megfelelő útmutatásával és oktatásával vágjunk bele. A kezdők a túrázás, az ereszkedés, a csúszás és az ugrás mozgásformáinak keverékére számíthatnak lenyűgöző természeti környezetben. Alapvető fontosságú, hogy fizikailag fittek legyetek, kövessétek a biztonsági előírásokat, és használjátok megfelelő felszerelést. A kanyoning lehetőséget kínál a félelmek leküzdésére, az önbizalom növelésére és a természettel való egyedülálló kapcsolatra. Ajánlott a kezdőknek ajánlott kanyonokkal kezdeni, és fokozatosan haladni a nagyobb kihívást jelentő útvonalak felé.

A canyoning számos fizikai és mentális előnnyel jár. A túrázás, a hegymászás és a kanyonokban való navigálás fizikai igénybevétele javítja a szív- és érrendszeri kondíciót, az erőt és az állóképességet. Kihívást jelent az egyensúly, a koordináció és a rugalmasság terén. A természetben történő kikapcsolódás csökkenti a stresszt és elősegíti a relaxációt. A canyoning a problémamegoldó készséget, a csapatmunkát és a döntéshozatalt is ösztönzi kihívást jelentő körülmények között.

A canyoning speciális felszerelést és eszközöket igényel a megfelelő biztonság biztosítása érdekében. Az elengedhetetlen kellékek közé tartoznak a kötelek, a hámok és a karabinerek az ereszkedéshez és a leereszkedéshez. A védőruhák és a kanyonozáshoz szükséges ruházat védelmet nyújt a víz és a horzsolások ellen. A sisakok elengedhetetlenek a fej védelméhez, míg a kanyoncipők kiváló tapadást és vízelvezető képességet biztosítanak. A felszerelés szállítására és szárazon tartására hátizsákokat és száraz zsákokat használunk. A canyoning-specifikus ereszkedő- és biztosítóeszközök fokozzák a kontrollt és a biztonságot az ereszkedés során. A megfelelő felszerelés elengedhetetlen a sikeres és biztonságos canyoninghoz.

Foglalj most

Kalandra fel!

CSatlakozz

aktív kikapcsolódás

Csatlakozz közösségünkhöz és kapcsolódj ki velünk aktívan. Élményekben nem lesz hiány.