Rafting Gail- Ausztria

Vadvízi túra a Gail folyón, egy igazán exkluzív vadregényes Rafting túra A napsütötte karintiában!

Ausztria legdélebbi részén, az olasz határ közelében fekszik egy igazi „vadvízi” ékszer: a Gail folyó. Aki már volt Kärntenben vagy Osttirolban vagy a Socánál Szlovéniában, annak feltétlen meg kell látogatnia a Gail-t! Kiemelt, szívünkhöz közel álló ausztriai rafting túránk!

A folyó és völgyének magával ragadó szépsége egy mesebeli világba varázsolja a vadvízi kalandorokat. A vízállástól függően 30 km-es szakaszon evezhetünk. A Gail felső folyása 35 km-re délre van Lienztől. A folyamatos és megfelelő vízállásáról a nyugati irányban fekvő Kötschach-Mauthen gondoskodik, amely a 2700 m magasságig nyúló Karnischen Alpok hegyei által határolt.
A folyó völgye változatos, sok kanyarral tarkított vadvízi paradicsom. Technikailag nehezebb, mint pl a Salza, azonban rafting túráinkat vizsgázott túravezetők segítik.

Az evezés után számtalan programlehetőség közül lehet válogatni:

A faluban működik egy Aquava Park (úszómedence, csúszda, 3-4 szauna), jó minőségű salakos teniszpályákkal.

HELYSZÍN

Ausztria, Kötschach-Mauthen

FOLYÓ

GAIL

A FOLYÓ NEHÉZSÉGI SZINTJE

WW I-IV

TÁVOLSÁG BUDAPEST-TŐL

595 km

A HÉTVÉGI PROGRAM ÁRA

139 EUR / fő

Gyarkan ismételt kérdések

Az Salza Rafting mindig is nagy figyelmet fordított a túrák biztonsági elemére! Mindegyik túravezetőnk rendelkezik a szükséges vizsgák valamelyikével. Jellemzően az International Rafting Federation (IRF) vizsgával, hiszen ezen szervezet vizsgarendszerét világszinten elismerik!

Túráinkon mindig a létszámnak megfelelő túravezető létszám áll rendelkezésre, mely segédtúravezetőkkel, és parti segítséggel van kiegészítve!

Alap filozófia túráinkon, hogy mindenki a lehető legnagyobb biztonságba érezze magát mind felszerelések, mind emberi oldalról! Azon dolgozunk, hogy a lehető legnagyobb WOW élménnyel távozzatok túráinkról:)!

 • teljes felszerelés a rafting túrákhoz (Minden esetben fertőtlenített Neoprén ruhát- alsó, felső-, neoprén cipőt, hivatalos mentőmellényt, bukósisak, lapát)
 • hajók (2,3 személyes kenuk, vadvizi elnevezése trekk, vagy in-line raft, illetve igény esetén izgulósabb, családi, vagy idősebb résztvevőknek 6,8 fős raftokat, melyben túravezető segíti az irányítást)
 • felszerelések transzferét a beszálló helyre, és onnan vissza a bázisra
 • 100% transzfert a résztvevők számára, így csak a bázisunkhoz kell egyénileg jönnötök, onnan ránk bízhatjátok magatokat:)! (Ausztria – Salza raftng, Ausztria – Isel rafting, Szlovénia – Soca rafting)
 • fürdőruha
 • törölköző átöltözéshez
 • fázósabbaknak, hüvősebb időben testhez feszülő aláöltőző felülre, mely segítheti a komfortos hőérzetet egész túra során
 • hűvősebb időben fejkendő bukó alá
 • jellemzően hétvégi túrák vannak, így pénteken szállás elfoglalás, aklimatizáció
 • szombaton találkozó bázisunkon 8:30-45 között (Alkhol, és Drog mentes állapotban!)
 • folyamats felszerelés osztás érkezők sorrendjében (neoprén ruházat, mellény, bukó)
 • 9-kor pattanás a transzfer buszra raftingos felszerelésben (névsor olvasás alapján), és irány a part, Raftingra fel:) (~20perc)
 • Parton várni fognak már a hiányzó felszerelések (hajók, lapát), túravezetők
 • Balesetvédelmi eligazítás (~30 perc)
 • Rafting ~10km (2-2,5óra)
 • Kiszállónál örömködés, hajókkal kezünkbe irány a parkoló (kis hajó cipekedés), parkolóban várni fog ránk a transzferbusz. Hajó, lapát leadása után, raftingos öltözetben ülhetünk fel a buszra, irány a bázis, átöltözés
 • Átöltözés után ajánlásokat kapsz délutáni program lehetőségekre (vannak egyénileg megoldható programok, illetve általunk újabb szervezett megmozdulás: Canyoning, MTB, Via-ferrata)
 • Hétvégi program során egy alkalommal (jellemzően szombat este) közös vacsora, italozás (fizetése önköltségi alapon) – Salza túrán legendás SALZA RAFTING GRILL PARTY
 • szállás ajánlás (tengeri kajak túrákon jellemzően egy helyen alszunk, ha nem egy napos túráról van szó)
 • helyszínre utazás: Segítünk uti társakat keresni, hogy nehogy itthon maradj, ha egyedül is vállalkozol a nagy élményre:)!

A Gail folyóról

Az osztrák és olasz Alpok lélegzetelállító tájainak közepén a Gail folyó kecsesen és békésen folyik, festői völgyeken és varázslatos alpesi tájakon keresztül. A Gail folyó az ausztriai Karni-Alpokból ered, a Gailtal-völgyben kanyarog, és mindenkit magával ragad, aki találkozik érintetlen vizével és természeti pompájával.

A Gail folyó, más néven Gailach különleges helyet foglal el azok szívében, akik értékelik az érintetlen természet szépségét. Ahogy a folyó a völgyekben kanyarog, festői falvakon és bájos kis településeken halad keresztül, és kapocsként szolgál a partja mentén évszázadok óta virágzó közösségeknek.

A Gail folyó több mint egy festői vízi út. Mélyen összefonódik az általa átszelt régiók kultúrájával és örökségével. A folyása mentén található bájos falvak és városok az osztrák és olasz hatások keverékét mutatják be, bepillantást nyújtva a hagyományok, a konyha és az építészeti stílusok egyedülálló keverékébe, amely ebben a határ menti régióban található.

A szabadtéri kalandokat keresők számára a Gail folyó a lehetőségek játszóterét kínálja. A kajakozás, a rafting és a kenuzás lehetőségei bőségesek, így a látogatók átélhetik a folyó energiáját, és izgalmas vízi sportokat űzhetnek. A folyó mentén túra- és kerékpárutak kanyarognak, amelyek a környező völgyek és hegyek felfedezésére invitálnak, ahol panorámás kilátások és rejtett kincsek várnak.

Foglalj most

Kalandra fel!

CSatlakozz

aktív kikapcsolódás

Csatlakozz közösségünkhöz és kapcsolódj ki velünk aktívan. Élményekben nem lesz hiány.